TRGO-RI d.o.o. Dubrovačka 6, 51000 Rijeka
Radno vrijeme: Pon-Pet. 08 do 18 h
Djelokrug: Istarska i Primorsko-goranska Županija
dezinsekcija rijeka - istarska i primorsko-goranska županija

Dezinfekcija površina i prostora

dezinsekcija rijeka - istarska i primorsko-goranska županija

Dezinfekcija

Pojam dezinfekcije obuhvaća sve postupke koji imaju za cilj smanjiti virulentnost, ukloniti ili potpuno uništiti mikroorganizme uzročnike zaraznih bolesti na površinama, u vodi, hrani, predmetima ili prostorima.
Dezinfekcija je posebno važna u situacijama kod ekstremnih kontaminacija, poput poplava ili izlijevanja kanalizacije te predstavlja rizik od prijenosa bolesti. Učinkovitim uklanjanjem ili sprječavanjem širenja uzročnika infekcije, dezinfekcija igra ključnu ulogu u očuvanju javnog zdravlja i sprječavanju širenja bolesti.
Dezinfekcija može uključivati različite metode, uključujući kemijsku dezinfekciju, toplinsku dezinfekciju, ultraljubičasto zračenje ili elektronske zrake, ovisno o okruženju i vrsti mikroorganizama na koje se cilja.

Ispravna provedba protokola dezinfekcije kamen je temeljac učinkovite infekcije u zdravstvenim ustanovama, školama, restoranima i drugim okruženjima.

Dezinfekcija površina i prostora

  • Nakon poplava, duljeg boravka životinja u nekom prostoru ili prije prve uporabe površina.
  • U gospodarskim objektima, hotelima, bolnicama i sl., sumnje na trovanje hranom ili vodom ili loše mikrobne čistoće površina ili prostora.
  • Također za čišćenje klimatizacijskih sustava i transportnih vozila koja prevoze hranu.
  • Kod početnog korištenje javnih vodoopskrba.
  • u vozilima za javni prijevoz.
kemijska dezinfekcija, toplinska dezinfekcija površina i prostora - Rijeka

Načini uporabe sredstva za dezinfekciju

  • Prskanjem
  • Orošavanjem
  • Zamagljivanjem

Upotrebljavamo dezinficijense širokog spektra djelovanja i na bakterije i na viruse. Dezificijensi su učinkoviti u prisutnosti organskih tvari i imaju brzo početno djelovanje.
Nisu otrovni za ljude i životinje, ne ostavljaju neugodne mirise i tragove.

Imate problema s glodavcima? Saznajte više na deratizacija – suzbijanje glodavaca. Za tretiranje komaraca, buha, osa, stršljena itd. pročitajte više na stranici dezinsekcija.